PONUDBA KMETIJE SLAVEC

Kmetujemo ne le z rokami in glavo, ampak tudi z dušo in srcem.

DRUŽINSKI IZLET PRI NAS

Potrebujete res dober oddih in odklop vsaj za nekaj ur? Bi se radi naužili narave in doživeli pristen stik tudi z domačimi živalmi?
Dobrodošli!

In medtem, ko boste vi čohali kozice, nahranili kokoši, pomolzli krave, pokrtačili osle, pozdravili čebele in si ogledali ovčke, bomo za vas pripravili slastno malico – mesno, zelenjavno, lahko pa “samo” ekološki sladoled iz domačega kozjega mleka ali kakšno medeno sladkost.

Pridite s kolesi! Pri nas imamo oskrbovalno kolesarsko točko za kolesa in okolica kar kliče po kolesarskih podvigih! Če se predhodno najavite, vam lahko priskrbimo tudi do pet električnih koles.

Lahko pa si privoščite sprehod v najboljši družbi – v družbi naših osličkov, ki bodo nesli vaš nahrbtnik ali pa celo vas, saj so ujahani in zelo prijazni.
Za zaključene skupine – izletnike, poslovne partnerje ali družine z otroki – imamo izoblikovanih več variant programov predstavitve cele kmetije, zato – pokličite ali pišite, da se bomo na vas res dobro pripravili! Predhodna najava je zato zaželena.

Naši kontakti:

  • mesenger Kmetija Slavec
  • elektronski naslov info@kmetija-slavec.si
  • ali pokličite gospodarja kmetije, Gregorja na 041 310 876.

HRANJENJE IN NEGA ŽIVALI

Koze, ovce, krave in telički bodo navdušeno pomulili vso travo ali krmo, ki jim jo boste dali! Seveda se bodo po obilni malici še z veseljem pockrljale.

Tudi kokoške so navdušene nad zeleno travo, še bolj pa nad svežim zrnjem, oslički pa bodo še posebej uživali v vaši družbi, še posebej, če jih boste ob tem še skrtačili.

IZLETI ZA ŠOLE IN VRTCE

Vse leto sprejemamo zaključene skupine vrtčevskih in šolskih otrok, dijake srednjih šol in študente. Otrokom in mladim omogočimo pristen in neposreden stik z domačimi živalmi, ki jih lahko ne le božajo, ampak tudi hranijo. Pokažemo jim, kako poteka delo na kmetiji, prikažemo jim pridelavo in predelavo sadja in zelenjave ter mleka. Spoznajo pa tudi čebelnjak in čebelice.

Če želite k nam pripeljati skupino otrok ali dijakov, so prijave OBVEZNE.

Pišite in se naročite na:

mesenger Kmetija Slavec
elektronski naslov info@kmetija-slavec.si
ali pokličite gospodarja kmetije, Gregorja na 041 310 876.

APITERAPIJA

Čisto od blizu spoznajte življenje čebel na kmetiji in njihovo vlogo.

Imamo učni čebelnjak, v katerem lahko opazujete, kaj počenja čebelar, lahko pa kakšno od opravil naredite tudi vi!

24 panjev čebel domuje v učnem čebelnjaku, ki je opremljen s steklenim predprostorom, kar omogoča opazovanje čebelarja pri delu, vedenja čebel znotraj panja in pri izletanju. Čebelnjak ima klančino in je dostopen tudi gibalno oviranim osebam. Pridne čebele nam skoraj vsako leto prinesejo več vrst medu: cvetlični, lipov, akacijev in gozdni med. Poleg teh imamo v ponudbi tudi cvetni prah – svež, zamrznjen in sušen, propolis ter sveče iz naravnega čebeljega voska.

Poizkusite naše medene izdelke, ne bo vam žal!

Če pa ste željni res prave sprostitve, pa lahko v čebelnjaku preživite uro ali več v meditaciji. Naužili se boste aerosolov in se prekrasno odpočili.

Z OSLOM, A NE NA LED

Na naši kmetiji med drugimi živijo tudi pristni dalmatinski oslički. Ure in ure bodo uživali v vaši družbi, vi pa v njihovi še bolj; sploh, če jih boste crkljali, kar imajo najraje, krtačili, pri čemer skoraj predejo od užitka, odpeljali pa vas bodo tudi na sprehod ali treking po bližnji okolici.

Ker so prijazni, bodo oslički nesli vaš nahrbtnik; če pa želite, pa tudi vas, saj so ujahani in navajeni ježe.

KAJ VSE PRI NAS IZDELUJEMO IZ MLEKA

Kaj vam najprej pade na pamet, ko vam nekdo reče: izdelek iz mleka?

Tako je! Sladoled! In na kmetiji Slavec si lahko naredite sami svojega!

Gregor, gospodar kmetije, pravi, da ni to popolnoma nič težkega in z veseljem bo z vami delil najslastnejše recepte za pravi sladoled iz ekološkega kozjega mleka!

Prvi v Sloveniji smo začeli s predelavo kozjega mleka v domači sladoled, ki mu dodamo ekološki rjavi sladkor, povsem naravno bazo ter okuse. V redni ponudbi imamo naslednje okuse: mlečni sladoled, vanilja, čokolada, lešnik, oreh, navadni jogurt, jogurt z malinami in probiotični jogurt. V času zorenja malin in jagod v ponudbo vključujemo tudi 100 odstotni sadni sladoled.

Veš, da iz mleka nastane tudi sir? Odlično, potem si že daleč! A kako se to zgodi?

Pridi, pokazali ti bomo!

Spoznajte celotno pot mleka do sira ali skute; pokazali vam bomo, kako kozo pomolzti in kako iz mleka potem narediti jogurt, skuto ali sir.

SMO ARK SREDIŠČE

Naš naziv, “Ark središče”, pomeni, da redimo slovenske tradicionalne in avtohtone pasme živali.

Tako se po naših pašnikih sprehajajo ne le slovenske srnaste, pač pa tudi drežniške koze, poleg njih pa še bovške ovce. Poleg koz pa pri nas domujejo tudi krave pasme cikasto govedo.

Ne pozabimo na najštevilčnejšo živalsko populacijo naše kmetije – kranjske sivke, to so seveda pridne čebele ter na kokoši, ki so, kljub temu, da smo na Primorskem – štajerke.

Spoznajte vse omenjene tradiconalne slovenske in avtohtone pasme živali čisto od blizu!

LJUDEM IN NARAVI PRIJAZNA KMETIJA

Naš cilj je živeti z naravo na način, da nikomur ne škodi in je dober za vse.
Zmaga na vseh straneh torej.

Želimo si bolj razvito podeželje, večjo povezanost med kmeti in večjo prepoznavnost lokalnih izdelkov na trgu. Naša želja je zadovoljiti stranke z ekološkimi pridelki, s tem, da spoznajo živali in kmečko življenje povsem od blizu in ga vzljubijo, kot smo ga mi!

Postanite del nas in spoznajte naravo, ki je res nekaj najlepšega, kar nam je v življenju dano.

SKRIVNOST PRAVILNE PRIPRAVE HRANE

Meso cikastega goveda, ki ga lahko kupite pri nas, je prvovrstno, a se ne pripravlja kot tisto iz supermarketa! Juho še vedno kuhate s pomočjo zelenjavnih kock? Veste, da v najboljšo govejo juho sodi tudi luštrek?

Spoznajte, kako pravilno – in predvsem tako, da bo slastno in za prste polizati – pripraviti ekološko meso in druge dobrote.
Na kmetiji imamo namreč tudi mini-kuhinjo, v kateri vam z veseljem pokažemo, kako pravilno speči zrezek iz ekološkega mesa; kako iz naših ekoloških malin pripraviti slastnen malinovec ali skuhati marmelado!

Vas zanima?

Prijavite se na mini-tečaj ali delavnico Kako iz ekološke hrane pripraviti izvrsten in polnovreden obrok.

Pišite ali pokličite in se naročite na:
mesenger Kmetija Slavec
elektronski naslov info@kmetija-slavec.si
ali pokličite gospodarja kmetije, Gregorja na 041 310 876.

PIŠITE NAM