Smo kmetija, ki ponujamo več kot samo ekološke pridelke

Naša zgodba se je začela s kozami, saj so bile prav koze tisti “stroji”, ki so pomagale očistiti tiste površine na kmetiji, ki jo je podedoval zdajšnji gospodar Gregor Slavec, ki so bile zarasle.

A Gregor ne bi bil Gregor, če ne bi tega speljal na svoj mlin; saj veste – ko ti življenje dá limone, si naredi limonado in uživaj!
Tako se je tudi Gregor odločil, da bo iz svojih “limon” iztisnil največ in je začel predelovati kozje mleko. A ne v klasične mlečne izdelke, ki jih je na trgu vedno več; pač pa je začel delati – sladoled!

Pravi, pravcati sladoled iz ekološkega kozjega mleka.

Sladoled je je postal hit! A to – in vsi ostali izdelki in pridelki, ki jih Slavčevi ponujajo – ni tisto bistvo, ki ga Gregor zasleduje. Bistvo je v načinu življenja, ki je ekološko in v velikem spoštovanju do narave ter živali. In v tem, kar želi Gregor predati prav vsem, ki “zaidejo” na ta lep konec naše Slovenije – da je najlepše živeti v skladu z naravo, saj smo tudi mi del nje.

Zato bomo na Kmetiji Slavec veseli prav vsakega izletnika, turista ali naključnega obiskovalca in mu bomo poizkušali približati tisto, česar imamo največ – ljubezen do narave.

Zato Gregor vedno – z nasmehom, kot zna le on – reče: “Ni treba odkrivati tople vode, le okrog sebe je potrebno malo pogledati”, če ga povprašate, kako je prišel na idejo o tem, kako preživeti s kmetijo: “Narava je nekaj, kar imam iskreno rad, zato ekološko kmetovanje. Pa trajnostna naravnanost in čim krajša pot od njive do naših ust. Na to prisegam in s tem bom okužil tudi druge!” še doda.